MCCB چیست؟ - رادنیرو
3956
rtl,post-template-default,single,single-post,postid-3956,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.6.6,woocommerce-no-js,mega-menu-top-navigation,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-2174
 

MCCB چیست؟

MCCB چیست؟

 MCCB چیست؟

این کلید یک دستگاه محافظت ی است که مانع از عبور جریان زیاد از سیستم ها و تجهیزات مهم می شود. زمانی که مقدار بار عبوری از دستگاه بیشتر از حد معمول باشد یا مدت زمان عبور آن ها از دستگاه طول بکشد، از این کلید استفاده میکنند. اگر بخواهیم که به زبان ساده تر این موضوع را بیان کنیم، باید از طریق جریان آن را توضیح دهیم.

هر اندازه تعداد بار در یک سیم بیشتر باشد، جریان عبور ی از آن سیم زیادتر است. بنابر این در صورت عبور جریان بیشتر از توان دستگاه، کلید MCCB با قطع برق مانع از بروز آسیب می شود. در مورد دیگر از این کلید برای جلوگیری از خرابی دستگاه هنگام بروز اتصالی جریان برق است.

به این شکل زمانی که ولتاژ برق مدام در حال تغییر باشد و به طور مرتب قطع و وصل شود، از این کلیدها استفاده می کنند. کلید MCCB باعث می شود که در زمان بروز اتفاقاتی نظیر اتصال کوتاه شدن مدار برق قطع شده و دستگاه دچار شوک الکتریکی نشود.

یکی دیگر از کاربردهای این کلیدها روشن و خاموش کردن مدار است. البته از این کلید کم تر برای این امر استفاده میشود. بیشتر در مواقع ی که شرایط خاموش یا روشن کردن برق به صورت دستی فراهم نباشد، این کلیدها به عنوان دستگاه کمکی کاربرد خواهند داشت.

MCCB مخفف چیست؟

این نام مخفف شده از عبارت Molded Case Circuit Breaker است.

عملکرد دقیق کلید MCCB چیست؟

در کلیدها و دستگاه های قطع کننده جریان برق اغلب از یک قطع کننده حرارتی و مغناطیسی استفاده شده است. دستگاه ها ی شامل این قطع کننده به کمک حرارت و مغناطیس زمان ی که جریان عبور ی از دستگاه شدید باشد، بسیار کارآمد خواهند بود.

رله های حرارتی این قابلیت را ندارند که در صورت عبور جریان شدید و گرم شدن دستگاه سریع قطع شوند. زیرا مدت زمان ی باید طول بکشد که رله گرم شود، اما رله های مغناطیسی نیاز ی به گذشت زمان ندارند و در موارد ضرور ی سریع قطع خواهند شد. رله در واقع به کلیدهای پیشرفته گفته می شود. زیرا کلید این قابلیت را ندارد که از راه دور قطع و وصل شود اما در رله ها این اتفاق می افتد. در این نوع از کلید مراقبت از دستگاه نیز به همین طریق امکان پذیر است.

روش کار رله حرارتی در کلید MCCB چگونه است؟

در حقیقت درون این کلیدها دو فلز در تماس با یکدیگر قرار دارند که در شرایط مختلف متناسب با تغییرات دما دچار انبساط و انقباض می شوند.

زمان ی که دما ی دستگاه بر اثر عبور جریان باال زیاد می شود، این فلزات شروع به گرم شدن می کنند، تا جایی که به دمای مورد نظر برای قطع برق برسند. همانطور که گفته شد، تغییرات دما در رله ها نیاز به گذشت زمان زیادی دارد که در دستگاه های مهم و با ارزش این ریسک را نباید پذیرفت که تنها از قطع کننده حرارتی استفاده کرد. زیرا باعث م ی شود که اندک ی از جریان اضافی از دستگاه عبور کند و امکان بروز آسیب را افزایش خواهد داد.

2-2# روش کار رله مغناط یسی در کلید MCCB چگونه است؟

در این موارد وجود رله با خاصیت مغناطیسی بسیار مفید است و به دوام دستگاه های برقی بسیار کمک می کند. روش کار رله مغناطیسی به این صورت است که اگر جریان عبوری زیاد باشد، یک میدان مغناطیسی درون سیم پیچ تعبیه شده در دستگاه به وجود می آید که این میدان سبب قطع جریان برق عبور ی خواهد شد.

در واقع وجود رله های مغناطیسی و حرارتی در کنار یکدیگر عمل قطع برق را آسان تر می کند و طول عمر دستگاه را نیز افزایش خواهد داد.

کاربرد ها ی صنعتی کلید MCCB چیست؟

در صنعت به دلیل وجود دستگاه های بزرگ با جریان عبوری باال به قطع کننده های بزرگ تری نیاز است. از آنجایی که برخی از کلیدهای MCCB قابلیت تنظیم برای عبور جریان های باال و متغیر را دارند، در صنعت به وفور از آن ها استفاده م ی شود. بنابر این در ادامه به سه کاربرد قطع کننده MCCB در دستگاه ها و تجهیزات صنعت ی اشاره م ی شود.

فیدرهای الکتر یکی

فیدرهای اصلی الکتریکی از جمله دستگاه هایی هستند که وجود کلید MCCB برای آن ها ضرورت دارد. فیدر در اصل یک صفحه توزیع برق است که برق را از صفحات بزرگ به کوچک منتقل می کند. بدین منظور برق با جریان بسیار زیادی جهت توزیع از صفحه بزرگ به صفحه کوچک تر می رود.

طبیعی است که این میزان جریان خطرات زیادی را برای سیستم فیدر به همراه خواهد داشت. بنابر این به یک قطع کننده برای موارد ضرور ی نظیر اتصاالت کوتاه یا عبور ناگهانی جریان بال نیاز است.

بانک های خازنی

بانک های خازنی در واقع وارد کننده توان غیر مفید به درون مدار هستند. درست است که این توان غیر مفید نامگذار ی شده است، اما برای به کار انداختن وسا یلی نظ یر الکتروموتورها از توان غیرمفید استفاده می شود.

مهندسان این توان را پیش از ابداع بانک خازنی از شبکه توزیع برق دریافت می کردند، اما بانک های خازنی در امر تامین توان در مدارها بسیار مفید واقع شده اند. بنابر این باید بدانید که کلید MCCB جهت محافظت از بانک های خازن در مدار تعبیه می شوند. زیرا این بانک ها در بسیاری موارد جریان باالیی را حمل می کنند که مسئولیت جلوگیری از آسیب به آن را کلیدهای MCCB بر عهده دارند.

ژنراتورهای الکتر یکی

ژنراتورها همان تولید کننده های جریان برق هستند و به آن ها منبع توزیع برق نیز اطالق می شود. منابع تولید کننده برق در ابعاد مختلفی وجود دارند.

مسئولیت تامین برق در سیستم ها و تجهیزات مهم بر عهده ژنراتورها ی بزرگ است. در بسیار ی موارد مهندسان در ژنراتورها با عبور جریان های باال و مشکل اتصالی برق مواجه می شوند.

در پاسخ به سوال متداول که اهمیت کلید MCCB چیست و چه کاربردی دارد، باید گفت که یکی از موارد بسیار مهم نگهدار ی ژنراتورها از آسیب های برقی است. به این دلیل که عالوه بر قطع جریان برق در مواقع ضروری، در هزینه های بعدی نیز صرفه جویی می شود. زیرا تجهیزاتی که به عنوان مثال برق یک شهر را تامین می کنند، بسیار گران قیمت هستند.